Nyheder

 

 

Onsdag. 21.02 kl. 17.30 i Auning idræts og kulturcenter

Generalforsamling

Dagsorden 

Referat 

1.Valg af dirigent, referent og stemmetællere

 

 Dirigent: Nicolai Fog Hansen

Referent: Jena Sørensen

Stemmetællere: Karsten Landbo Pedersen

Dirigent takkede for valget og konstaterede, at generalforsamlingen var varslet korrekt. 

2. Afdelingsbestyrelsens beretning


Svømmekolen

Der er et fald i antal medlemmer fra efterårssæsonen til forårssæsonen. Det er især trin 1 holdene, hvor der er få tilmeldinger. Flere hold i det varme bassin er helt booket. Så der skal arbejdes på at få dem videre op på trin holdene i det store bassin, i de kommende sæsoner. 

Som noget nyt i denne sæson, er priserne på alle børnehold sænket med 100 kr. Derudover er der oprettet et hold, hvor der svømmes en time (ung svøm).   Holdet er for børn og unge som har lært at svømme, men stadig ønsker at forbedre teknikken og få pulsen op. Der tilmeldt 7 svømmere til dette hold, hvilket vi betegner som en succes, når det lige er startet op. Formålet med holdet er forlænge tiden i svømmeskolen, så børn og unge der har lært de basale svømmerfærdigheder, kan forsætte deres udvikling og dyrke svømning som motion. 

Det kan være svært at finde instruktører til vores hold. Når det er sagt, har vi nogen gode instruktører, som skaber en masse svømmeglæde. Alle hjælpetrænere har brugt en hel weekend på hjælpeinstruktør uddannelsen, klubben er glade for deres tid og indsats. 

Svømmeklubben står overfor store udfordringer i den kommende sæson. Der er blevet skåret i det antal timer, der kan købes via kommunen. Det vil sige, som det ser ud nu, er klubben nødsaget til at lukke to børnehold samt et voksenhold. Der er meget fokus på bevægelse for livet, så at vi nødsaget til at lukke voksenhold, går ikke hånd i hånd. Derudover vil lukningen af holdene betyde et fald i medlemstal.  Vi kan tilkøbe timer ved Aunings idræts og kulturcenter, men som modellen ser ud nu, vil det betyde at klubben både skal betale til AIK for de ekstra hold OG aktivitetsgebyr igennem kommunen pr. medlem. Det vil ikke kunne hænge sammen. 

 

Konkurrenceholdet 

Konkurrenceholdet svømmer derud af. Nogen er stoppet og nye er kommet til, så i dag er der ca. 14 svømmere på holdet.  Et stort mål og en god oplevelse plejer at være Landsmesterskaberne afholdt af DGI, hvilket der desværre ikke har været afhold i år. I stedet har holdet deltaget i flere midt-øst cup stævner igennem Dansk svømmeunion. Swim Neptun inviterede til jubilæumsstævne, et godt stævne med fart over feltet. Det er dejligt at se, hvordan svømmerne hygger sig klubberne imellem. 

Flere af de ældre svømmere har været ude at flippe burgere, for at tjene ind til træningslejr. Træner, forældre og svømmere fik det hele til at gå op, så I efterårsferien drog konkurrencesvømmere et par dage til Klitmøller, hvor den stod på surfing på bølgen blå. Det var en virkelig fed oplevelse, som forhåbentlig i en eller anden form vil gentage sig. 

 

En god håndfuld konkurrencesvømmer, krydret med tidligere konkurrencesvømmere og andre gode mennesker deltog i 24 timers svøm i Hjallerup, hvor de svømmede penge ind til julemærket hjemmet i Hobro. Det var en fed oplevelse, hvor der ikke blev tid til meget søvn.

 

Ligesom svømmeskolen er konkurrenceholdet også meget udfordret på timer i bassinet i den kommende sæson. Det er IKKE muligt at søge tider ved kommunen fra d. 30 april – d. 1 september. Hvilket betyder at alle timer konkurrenceholdet skal svømme derimellem bliver urimeligt dyre. Vi ved endnu ikke hvordan dette løses. Men der arbejdes på flere muligheder. 

 

Open water, Issvømning

Open water er snart klar til at svømme udendørs igen.  I juni måned deltog svømmere i Outdoor Sydfyn, hvor Rikke og Jeanette kom på podiet. Få svømmere har valgt har svømme udendørs året rundt. Rikke og Naja har siden i sommers forsat med at træne udendørs og i bassin. De havde nemlig et mål om EM i Rumænien. Til Najas første stævne, slog hun verdensrekorden i 50 bryst for juniorer. 

Næste stop var DM. Her svømmede de sig tilsammen til 18 guldmedaljer, 4 sølv medaljer og 2 bronze, virkelig imponerende. I begyndelsen af februar drog de til EM, det første afholdte EM i issvømning. Rikke har før deltaget i VM med flotte resultater. Begge svømmere præsterede flot og kom samlet hjem med 3 sølv og 3 bronzemedaljer. Rikke har stået der før, men det mest rørende var  at se, hvordan stoltheden over Naja stråler ud af hende.  Opmærksomheden har været stor, det er blevet til besøg af dr1 vejret og flotte artikler i lokalavisen. I er pisse seje og vi er en stolt svømmeklub, der elsker at følge jer. Rikke modtog prisen for årets sportspræstation ved Norddjurs Awards i februar.  

 

Nyt i klubben

I oktober blev der afholdt den store svømmedag. Det var en god dag, hvor svømmehallen var besøgt af både børn og ældre. De besøgende gav udtryk for, at det havde været et godt arrangement og stolte over at modtage et diplom. Der blev på dagen tilbagelagt 117 km. Vi håber at kunne gentage det igen i år. 

Der er kommet to nye trapper i svømmehallen. Trapperne kan hæves, så det nu er muligt at benytte det fulde bassin, især konkurrenceholdet har glæde af dette. Tapperne er finansieret af fonde og svømmeklubben. 

 

Tak for godt arbejde i bestyrelsen 

 


Der blev spurgt ind til om der er var puljer hos kommunen, som det var muligt at søge til ekstra timer i svømmehallen. Vi har søgt en pulje, som vi venter svar fra. 

Bestyrelsen har skrevet til både Norddjurs idrætsråd og kommunen angående de manglende timer til konkurrenceholdet og nedlæggelse af hold. 

Der blev foreslået at tage fat i DGI i forbindelse med, at vi skal lukke hold og nedskæringen i timer. 

Ligeledes foreslået om vi kunne lægge noget op på FB omkring vores problemstilling. 

Vi kan ikke undvære vores konkurrencehold, da det er derfra vores bestyrelse kommer, og vores trænere. Derfor er det rigtig ærgeligt, at vi ikke kan få timer i perioden 1/4 til 1/9. 

Beretningen er godkendt. 

3. Fremlæggelse af afdelingens regnskab til godkendelse

 

Kassereren gennemgik regnskabet for 2023.

Ingen spørgsmål til regnskabet. 

Regnskabet for 2023 er godkendt. 

4. Behandling af indkomne forslag

Der er ikke kommet forslag. 

5. Handlingsplan og budget for kommende år for afdelingen, fremlægges til orientering

Kassereren gennemgik budgettet for 2024. 

Kommentar til budgettet: budgettet er aflagt før vi fik besked om, at vi selv skal betale for haltider udover de 13,5 timer om ugen og at perioden er skåret ned i forhold til konkurrenceholdet. 

Bestyrelsen har ikke noget i støbeskeen til ansøgning af fonde, derfor er der ikke medtaget noget i sponsorstøtte i budgettet for 2024. 

 

6. Valg af afdelingsbestyrelsesmedlemmer 

 

På valg er Christina Udby Hansen og formand Lotte Feldballe. 

Begge bestyrelsesmedlemmer modtager genvalg. 

Laura Kofoed Nielsen vil gerne stille op.

Vedtaget at alle tre er valgt til bestyrelsen for 2 år. 

Suppleant: Mette Holdgaard blev valgt.

 

7. Eventuelt 

Vi laver konstituering lige efter generalforsamlingen.

Dirigenten takkede for god ro og orden og ophævede generalforsamlingen.  

 

 

 


Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer